BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIMI

1. Amaç ve Kapsam

 

Bu prosedür, ÇELİK AKADEMİ tarafından yapılan belgelendirmeler ile bu belgelendirme faaliyetine bağlı olarak marka ve logoların kullanımında uygulanacak faaliyetleri ve sorumlulukları kapsar.

 

2. Tanımlar

 

Yazılım                      : ÇELİK AKADEMİ  Yönetim ve Sınav Yazılımı

 

3. Uygulama

 

ÇELİK AKADEMİ tarafından verilen belge, başvurusu yapılan ve onaylanan kapsam dışında kullanılamaz. Belgeye uygun olmayan atıflarda bulunulması veya belgelerin ve markaların veya logoların yayınlarda, kataloglarda vb. yanıltıcı biçimde kullanılması yasaktır. Verilen belgeler başvuruda bulunan personelle ilgili olup, firma veya ürün belgesi izlenimi verecek şekilde kullanılamaz. Aksi tespit edilip yazılı uyarı yapıldığı halde bu kriterlere uymayarak belge kullanmaya devam eden kişiler hakkında yasal işlem yapılır.

 

Çelik Akademi Belgelendirme İthalat İhracat San. ve Tic.Ltd.Şti. Başarı Belgesinde, ÇELİK AKADEMİ’e ait marka ve logo, MYK markası ve TURKAK markası yer alacaktır. Belge ÇELİK AKADEMİ ’nin mülkiyetinde olup, belgelendirme prosedürlerine uyulduğu müddetçe ve belgenin geçerli olduğu süre içerisinde kişi belgeyi kullanım hakkına sahiptir. Belgeler, belgelendirilmiş kişi tarafından hiçbir surette başkasına devredilemez, kullandırılamaz.

 

Belge sahibi belge üzerinde herhangi bir değişiklik yapamaz. Belgenin üzerinde herhangi bir yırtılma veya anlaşılmasını engelleyecek tahribat söz konusu olursa bu durumlarda belgenin kullanımına son verilmeli ve belgenin yenilenmesi için eski belge ile birlikte başvuruda bulunulmalıdır.

 

Belgenin askıya alınması durumunda veya geçerlilik süresi dolduğunda geçersizdir. Belgenin hangi koşullarda askıya alınacağı belgelendirme prosedürleri ile belirlenmiştir.

 

Belgenin haksız kullanımından doğan sorumluluk belgelendirilmiş kişiye aittir. Kişi belgesinin askıya alınması veya iptalinden sonra belgesini veya belgedeki logoları kullanmayı ve ona atıfta bulunmayı durdurmakla yükümlüdür. Ayrıca belgelendirilen kişi, belge kapsamındaki her türlü değişikliği sertifikasyon kuruluşuna bildirmekle yükümlüdür.

 

Belge, oranlar sabit kalmak şartıyla küçültülüp, büyültülebilir. Ancak belge üzerindeki ifadelerin net bir şekilde okunması sağlanmalıdır. Belge, belge sahibinin belgelendirme kapsamında yeterliliğini göstermek amacıyla çoğaltılabilir.

 

Belge, belge sahibi tarafından ilgili alanda yeterliliğini göstermek amacıyla dergi, kitap gibi yayınlar veya internet ortamında kullanılabilir.

 

Belge üzerindeki logolar hiçbir şekilde tek başına yeterliliği göstermek amacıyla kullanılamaz. Aynı şekilde belgenin herhangi bir bölümü ayrı olarak kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz.

 

Belgeli personel veya çalıştıkları kuruluşlar, Personel Belgelendirme Sözleşmesi İle belirtilen şartları yerine getirmediği takdirde, belge askıya alınır veya iptal edilir.

 

Başarı belgesi ile ilgili olarak, düzenlendiği ilgili Ulusal Yeterlilik ile belirlenen geçerlilik süresi içerisinde ve periyotlarda gözetim işlemleri yerine getirilecektir. Gözetim faaliyetinin şekli ve kapsamı da yine ilgili Ulusal Yeterlilik ile belirlenmiştir.

 

Geçerlilik süresi içinde belgelerin kaybedilmesi, belgenin zarar görmesi veya belgede yer alan kişisel bilgilerde değişiklik olması durumunda belgeli kişi merkezimize başvurarak, yeni bir belge düzenlenmesini talep edebilir. Bu işlem için kişiden ücret tarifesinde yer alan belge masraf karşılığı talep edilir.

 

4. Yetki ve Sorumluluklar

 

Belge, marka ve logonun doğru kullanılıp kullanılmadığının kontrolü gözden geçirme faaliyetleri veya alınacak itiraz ve şikâyetlerle değerlendirilmektedir. Gözden geçirme faaliyetlerinin takibi Genel Müdürün sorumluluğundadır.