İLK BELGELENDİRME

1. AMAÇ ve KAPSAM

Başvuruların alınması ve değerlendirilmesine ilişkin yöntemleri ve sorumlulukları belirlemektir. Bireysel ve kurumsal başvuruların alınması sırasında yapılacak tüm faaliyetleri kapsar. Başvuru sürecinde başvuranların hakları ile birlikte belgelendirilmiş personelin uyması gereken kuralları içeren sorumluluklar da yayınlanır. Belgelendirme süreci ile ilgili tüm bilgilere www.celikbelgelendirme.com sitemizden ulaşılabilmektedir.

 

 2. TANIMLAR

2.1 Başvuru Sahibi: Bir belgelendirme programına belgelendirilmek üzere başvuruda bulanan kişidir.

2.2 Aday: Belirlenmiş olan şartları taşıyan ve belgelendirme prosesine katılmasına izin verilen başvuru sahibidir.

2.3 Kurumsal Başvuru: Kurum veya kuruluşların kendi bünyesinde çalışan personellerin belgelendirilmesi için yaptıkları başvurulardır.

 

3. UYGULAMA

3.1 Bireysel Başvurular

 

Başvurular Çelik Akademi Belgelendirme İthalat İhracat San. ve Tic.Ltd.Şti. Merkez Ofisinde başvuru formu doldurarak veya www.celikbelgelendirme.com üzerinden online başvuru bölümünden gerçekleştirilir.

Başvuru sahibinden aşağıdaki hususları içeren imzalanmış başvurunun tamamlanması talep edilir;

İstenilen belgenin kapsamı,  Belgelendirme türü, Başvuru sahibinin belgelendirme şartlarına uymayı kabul ettiğine ve değerlendirme için gerekecek her türlü bilgiyi sağlayacağına ilişkin beyan, Başvuru sahibi hakkında tanınmasını ve ulaşılmasını sağlayacak genel bilgi ve belgeler, Başvuru sahibinden ıslak imzalı başvuru formu, Banka dekontu, nüfus cüzdan fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf

Başvuru alındıktan sonra Başvuru Formu sekretarya tarafından Personel Belgelendirme Müdürüne iletilerek başvurunun değerlendirilmesi sağlanır.

Başvuru değerlendirilirken iki durum söz konusudur.

1.      Başvuru kabul edilir, Personel Belgelendirme Müdürü tarafından başvuru sahibinin bilgileri incelenir, onaylanır ve aday statüsü kazanması sağlanır.

2.      Başvuru sahibinin şartları sağlamadığı tespit edilir, başvuru reddedilir ve başvuru sahibine gerekçeleri sekretarya tarafından yazılı olarak bildirilir.

 

ÇELİK AKADEMİ Web sitesi üzerinden;

·         Online başvurular www.celikbelgelendirme.com web sitesi üzerinden online işlemler bölümünden yapılır.

·         Başvuru sahipleri online başvuruyu tamamlayabilmek için formda belirtilen tüm zorunlu alanları doldurmalıdır.

·         Başvuru sahibi tarafından online başvuru tamamlandıktan sonra başvuru kaydı yazılım üzerinden mail olarak info@celikbelgelendirme.com adresine ulaşır.

·         Personel Belgelendirme Müdürü tarafından bekleyen başvuru değerlendirilir. Başvuru değerlendirilirken iki durum söz konusudur;

1.      Başvuru onaylanır ve başvuru sahibinin aday statüsü kazanması sağlanır.

2.      Başvuru reddedilir ve başvuru sahibine gerekçeleri yazılı olarak bildirilir.

·         Online başvuru yapan kişiler, kendilerine bildirilen sınav tarihinden minimum 3 iş günü önce ıslak imzalı başvuru formunu, imzalanmış 2 nüsha belge kullanım sözleşmesini ve nüfus cüzdanı fotokopisini ÇELİK AKADEMİ Merkezine ulaştırmalıdır.

 

3.2 Kurumlarda Adayların Toplu Başvurusu

·         Tüzel kişilikler kendi personellerinin belgelendirilmesi için ÇELİK AKADEMİ’ye başvuruda bulunabilir ve sınavların kendi işletmeleri içerisinde yapılmasını talep edebilir. Bu durumda Tüzel kişilik ile gezici sınav birimi protokolü imzalanır. Protokol içerisinde sınav öncesi, sınav esnası ve sınav sonrasında tüzel kişilik tarafından sağlanması ve korunması gereken şartlar detaylı bir şekilde tanımlanır. Başvuru süreci bireysel başvuru süreciyle aynıdır. Başvuru sahipleri ÇELİK AKADEMİ Merkezine gelerek veya online olarak başvuru yapabilirler. Başvuru evraklarının belirtilen sınav tarihinden minimum 3 iş günü önce ÇELİK AKADEMİ Merkezine ulaştırılması sonucunda başvurunun alınması süreci tamamlanır.

·         Kurumsal Başvurular alındıktan sonra Başvuru Formları Sekretarya tarafından Personel Belgelendirme Müdürüne iletilerek başvurunun değerlendirilmesi sağlanır.

 

Başvuru değerlendirilirken iki durum söz konusudur.

1.      Başvuru kabul edilir, Personel Belgelendirme Müdürü tarafından başvuru sahibinin bilgileri kaydedilerek aday statüsü kazanması sağlanır.

2.      Başvuru sahibinin şartları sağlamadığı tespit edilir, başvuru reddedilir ve başvuru sahibine gerekçeleri yazılı olarak bildirilir.

 

3.3 Belge Kullanım Sözleşmesi

 

·         ÇELİK AKADEMİ Merkez Ofisine yapılan başvurularda, başvuru sahibi ileBelge Kullanım Sözleşmesı̇ imzalanır. Belge Kullanım Sözleşmesi adayın belge almaya hak kazandığı takdirde geçerlilik kazanacak olup bir nüshası belge almaya hak kazanılması halinde Mesleki Yeterlilik Belgesi teslimi sırasında belgelendirilmiş kişiye teslim edilir.

 

·         Online başvurularda başvuru sahipleri tarafından www.celikbelgelendirme.com web sitesi üzerinden ilgili dokümanlar kısmından Belge Kullanım Sözleşmesi iki nüsha olarak temin edilir, imzalanır ve ÇELİK AKADEMİ merkez ofisine kargolanır. Belge Kullanım Sözleşmesi adayın belge almaya hak kazandığı takdirde geçerlilik kazanacak olup bir nüshası belge teslimi sırasında belgelendirilmiş kişiye teslim edilir.