Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkanı ve Müsteşar Sn. Laurent GUIRKINGER, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanımız Sn. Prof. Dr. Mustafa Necmi İLHAN, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Sn. Ersoy GÜNAY' ın açılış konuşmaları ile başlayan toplantıya Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Üniversite ve STK temsilcileri ile TUYEP Teknik Destek ekibi de katıldı.

 

Müsteşar ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkanı Sn. Laurent GUIRKINGER konuşmasında Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ve Mesleki Yeterlilik Kurumunun Ulusal Yeterlilik Sistemi açısından önemine vurgu yaptı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanımız Sn. Prof. Dr. Mustafa Necmi İLHAN konuşmasında, Ulusal Yeterlilik Sistemi kapsamında Kurumumuzun gerçekleştirdiği faaliyetlerin yanı sıra proje kapsamında elde edilen çıktılara ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi’ nin önemine değinerek, Kurumumuzun gelecek dönemde yapacağı çalışmalar ve hedeflerinden bahsetti.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Sn. Ersoy GÜNAY konuşmasında TUYEP kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere yer verdi. Bu kapsamda gerçekleştirilen teknik çalışmalar, verilen eğitimler, yapılan çalışma ziyaretleri ve iş gölgeleme ziyaretlerinden bahsederek, Ulusal Yeterlilik Sistemi başta olmak üzere eğitim ve istihdam dünyasına katkılarının son derece önemli olduğunu belirtti.

 

Ulusal yeterlilik sisteminin güncel durumunun, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinin ülkemiz açısından öneminin ve TUYEP kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirildiği toplantı katılımcıların katkılarının alınması ve gelecek dönemde gerçekleştirilebilecek işbirliklerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.


Tüm Duyurular